Δευτέρα 7 Μαΐου 2007

Έργα και ημέρες του κ. Κουλούρη

«Καλώς ορίσατε στο δικτυακό σπίτι μου! Ο σκοπός αυτής τις ιστοσελίδας είναι να προσφέρει μια ολοκληρωμένη εικόνα της μέχρι τώρα πορείας μου στην πολιτική ζωή της χώρας»...

Χθες, η ιστοσελίδα «www.koulouris.gr» δεν λειτουργούσε. Ούτε καν για να φιλοξενήσει την πικραμένη, αλλά και οργισμένη δήλωσή του, όταν πληροφορήθηκε τη διαγραφή του από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ.

«Θα πρεπε να το περιμένει ο Κίμωνας. Εδώ και καιρό πήγαινε γυρεύοντας» σχολίαζαν συνάδελφοί του. Ο ίδιος ωστόσο μάλλον αιφνιδιάστηκε από την τροπή που έλαβαν τα πράγματα μετά την επίθεση που έκανε στον Θ. Πάγκαλο, πιστεύοντας για μία ακόμη φορά ότι εκφράζει «τη μεγάλη λαϊκή βάση του ΠΑΣΟΚ».

Αν ανατρέξει κανείς στην «ιστορία» του κ. Κουλούρη, θα διαπιστώσει ότι η επίκληση της «βάσης του ΠΑΣΟΚ», ανέκαθεν συνόδευε τις επιλογές του. Μπροστά στις αγαπημένες του κάμερες σχεδόν πάντα σκαρφιζόταν τον τρόπο να υπογραμμίζει ότι υπήρξε «ιδρυτικό στέλεχος της 3ης του Σεπτέμβρη», με προφανή στοχο να υπενθυμίζει τη «σχέση» του με τον Αν. Παπανδρέου και να διεκδικεί έτσι ένα είδος πολιτικού ακαταλόγιστου. Στην «κρίση και μνήμη του λαού του ΠΑΣΟΚ» παρέπεμψε ακόμη και τη χθεσινή απόφαση του κ. Γ. Παπανδρέου.

Με την τακτική αυτή ο κ. Κουλούρης κατόρθωσε όχι μόνον να επιβιώσει πολιτικώς εδώ και 30 χρόνια, αλλά και να περάσουν σχεδόν απαρατήρητες οι κατά κανόνα λαϊκίζουσες ή και αντιφατικές θέσεις του. Για παράδειγμα, από ένθερμος υποστηρικτής του Ακη Τσοχατζόπουλου πέτυχε να γίνει έως και υφυπουργός Ανάπτυξης του κ. Σημίτη, όταν ο τελευταίος αναζητούσε εις μάτην κάποιον να κατέβει στις λαϊκές «για να πολεμήσει» την ακρίβεια και να αδιαφορεί ακόμη και αν του φωνάζουν «στηρίζω Κουλούρη να πέσει το... αγγούρι».

Το κατ’ εξοχήν γνώρισμα, ωστόσο, του κ. Κουλούρη που τελικώς πλήρωσε ήταν η απύθμενη, για πολλούς, πολιτική του αμετροέπεια. Πριν από τρία χρόνια κάποιος τον ρώτησε αν θα ’θελε να γίνει πρωθυπουργός. «Είναι αφελής, ανόητος και βλαξ όποιος πει ότι δεν έχει τέτοιες φιλοδοξίες» απάντησε, ενώ ακόμη και προσφάτως όταν είχε και πάλι δημιουργηθεί θέμα με κάποια δήλωσή του προφήτευσε, όπως απεδείχθη, το μέλλον του. «Ας τολμήσουν», είπε, «να με διαγράψουν»...

Του Κωνσταντίνου Ζούλα

Δεν υπάρχουν σχόλια: