Δευτέρα 7 Μαΐου 2007

exastal: Ανέκδοτο: «ο Παπανδρέου θέλει να καταπολεμήσει τη διαφθορά»

Από τη δευτερολογία του Πρωθυπουργού για την Αγροτική Πολιτική (03/05/07):

«Σας ακούω να λέτε, κ. Αρχηγέ της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, ότι θα καταπολεμήσετε προσωπικά τη διαφθορά. Πότε θα την καταπολεμήσετε κ. Παπανδρέου; Είκοσι έξι χρόνια στην πολιτική, δεκαεννέα χρόνια στις Κυβερνήσεις αυτού του Τόπου, πάνω από δέκα χρόνια κορυφαίος Υπουργός, μαζί με τη διαφθορά δεν συμβιώνατε; Δεν τη βλέπατε;
Υπουργός Εξωτερικών δεν ήσασταν στις παράνομες ελληνοποιήσεις, όταν πωλούνταν ακόμη και βίζες; Υπουργός που μετείχε στην Κυβερνητική Επιτροπή δεν ήσασταν, όταν, για τρία χρόνια, συνεχιζόταν το έγκλημα του Χρηματιστηρίου, λεηλατούνταν τα Ταμεία και καταστρέφονταν χιλιάδες πολίτες; Υπουργός που μετείχε στο ΚΥΣΕΑ δεν ήσασταν, όταν μοιράζονταν οι μίζες για τα εξοπλιστικά; Πότε λοιπόν ασκήσατε παρέμβαση; Γιατί σιωπούσατε τότε, που σε όλες τις μεγάλες αποφάσεις ήσασταν μέσα; Αυτός είστε κύριε Παπανδρέου. Και εγώ σας ξέρω και οι Έλληνες πολίτες σας ξέρουν πολύ καλά.»

Όλοι κάποια στιγμή πιστέψαμε ότι ο Γιώργος Παπανδρέου ήταν ο άνθρωπος που θα μπορούσε να ξεκολλήσει το ΠΑΣΟΚ από τον καθεστωτικό του χαρακτήρα και την κρατικιστική-παρασιτική αντίληψη της εξουσίας. Όλοι διαψευστήκαμε. Το πρόγραμμα του πασόκ τεκμηριώνει σε 106 σελίδες ότι αντί να αλλάξει ο Γιώργος Παπανδρέου το ΠΑΣΟΚ, το ΠΑΣΟΚ τον άλλαξε.

Καταφεύγει στη γνωστή μέθοδο πασόκ, που λέγεται ωμός λαϊκισμός και σκανδαλολογία για να συσπειρώνει τους οπαδούς του, που όμως έτσι κι’ αλλιώς τους έχει. Άρα βρίσκεται σε λάθος δρόμο. Γιατί έτσι «δεν ακουμπά» καθόλου τους μετριοπαθείς ψηφοφόρους, που αντιπαθούν ακρότητες, ύβρεις και σκανδαλολογίες.

Το χειρότερο είναι ότι ο Παπανδρέου δεν ενόχλησε καθόλου τα παλαιά στελέχη που ευθύνονται για την σημερινή κατάσταση. Αντιθέτως φαίνεται ότι δεν έχει πάγκο δηλαδή θα χρησιμοποιήσει ακριβώς τα ίδια στελέχη, που απέτυχαν, για να κάμει νέα κυβέρνηση που θα είναι όμως αρχαία.

Δηλαδή τυχόν επάνοδος του Παπανδρέου στην εξουσία εμπεριέχει τη φθορά της. Σενάριο εφιαλτικό για το πασόκ, που περιμένει να κυβερνήσει αποκλειστικά και μόνο με τη στήριξη των διεφθαρμένων και διαπλεκόμενων ΜΜΕ. Γκαντεμιά και «γαμώ την ατυχία μου» δηλαδή.

Γι’ αυτό ταυτίζει την πολιτική του με τα πιασάρικα θέματα των ΜΜΕ....άρα ταυτίζονται και σε άλλα και πολλά κρυφά συμφέροντα.

Ο Παπανδρέου πρέπει να καταλάβει ότι με τα ίδια στελέχη που βαρύνονται και ευθύνονται άμεσα και έμμεσα για τη διαφθορά που υπάρχει, δεν μπορεί να κάμει κάθαρση.

Πρώτα πρέπει να κάμει κάθαρση στο κόμμα του. Οι άνθρωποι που μπορεί να χρησιμοποιήσει ταυτίζονται με τις παρασιτικές ομάδες που νέμονται το δημόσιο χρήμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: