Δευτέρα, 7 Μαΐου 2007

ΕΔΩ ΚΑΡΧΙΜΑΚΙΣΤΑΝ: Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία (ΕΑΒ)

Διάβαζα τις καταχωρήσεις του blogger Exastal και έπεσα πάνω σε μια για την Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία (ΕΑΒ).

Κάτι θυμήθηκα από τα παλιά και το έψαξα. Λέω με αυτό το θέμα πρέπει να είχε ασχοληθεί και ο γνωστός "σκανδαλοκυνηγός" Μιχάλης Καρχιμάκης. Μου πήρε λίγο, αλλά το βρήκα στη φιλοκαρχιμακική εφημερίδα "Ημερησία"...

Ο Καρχιμάκης είχε έντονη αντιπαράθεση με τον Βασίλη Μιχαλολιάκο στη βουλή το 2006 για το θέμα.

Ο Βασίλης Μιχαλολιάκος έπε μεταξύ άλλων:

"Παραλάβαμε μία Eλληνική Aεροπορική Bιομηχανία με συσσωρευμένο χρέος 450 εκατομμύρια ευρώ... Mη αναγκαία αποθέματα ανταλλακτικών, αξίας 260 εκατ. ευρώ, βρέθηκαν χωρίς να έχουν καν απογραφεί στις αποθήκες. Tα αδιακίνητα υλικά άνω της πενταετίας ήταν αξίας 20 και πλέον εκατ. ευρώ. Για παράδειγμα, βρέθηκαν υλικά για τα αεροσκάφη F1, που η Πολεμική Aεροπορία τα έχει ήδη αποσύρει από το 2003.... Ως δείγμα «πολιτικής ηθικής» την περίοδο των κυβερνήσεων του ΠAΣOK αναφέρω την περίπτωση του προηγούμενου προέδρου και διευθύνοντα συμβούλου της EAB, ο οποίος .... χωρίς το υπουργείο Άμυνας να έχει αναθέσει το πρόγραμμα στην EAB, υπέγραψε σύμβαση με αμερικανική εταιρεία και κατέβαλε το ποσό των 3.419.982 δολαρίων HΠA... Ως αποτέλεσμα, η εταιρεία ζημιώθηκε... H N.Δ. μείωσε τις λειτουργικές δαπάνες στην EAB κατά 7 εκατομμύρια ευρώ".

Στην τοποθέτηση του ο Μιχάλης Καρχιμάκης είπε τα γνωστά του (!):
"Mέσα σε δύο χρόνια η N.Δ. μετέτρεψε την EAB από κερδοφόρα επιχείρηση, κεφαλαίου 900 εκατ. ευρώ και 2.900 εργαζομένων, σε ζημιογόνα. O πρώην υπουργός Άμυνας έδωσε ψεύτικες υποσχέσεις για δήθεν επενδύσεις ύψους 710 εκατομμυρίων, από τις οποίες καμία δεν πραγματοποιήθηκε...
....
Tο μόνο που έκανε η N.Δ. ήταν αθρόες «τακτοποιήσεις» ημετέρων, χωρίς αξιοκρατικά κριτήρια, αλλά με τεράστιο λειτουργικό κόστος. Oι διευθυντές από 17 έγιναν 30 και οι τομεάρχες από 58 έγιναν 90 για να βολέψετε τα «γαλάζια» παιδιά σας, αδιαφορώντας για το κόστος των προαγωγών αυτών για την εταιρεία. Mόνο στην EAB, τα «γαλάζια» παιδιά κοστίζουν 500 χιλιάδες ευρώ. H EAB επιβιώνει ακόμα χάρη στις σημαντικές πρωτοβουλίες και τα έργα που ξεκίνησαν επί ΠAΣOK".


Όμως, η κερδοφόρα επιχείρηση κατά τον Καρχιμάκη ήταν τελικά ζημιογόνος!
Ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΑΒ Τάσος Φιλιππάκος, αποκάλυψε σκάνδαλο ενός δισεκατομμυρίου ευρώ (!!!) στην εταιρεία, κατά την παρουσίαση των πεπραγμένων 2006–2007.

Οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ για να «στρογγυλοποιήσουν» τα τεράστια ελλείμματα της εταιρείας και παράλληλα για να τα κρύψουν τα έβαζαν σε ειδικό λογαριασμό «αναπόσβεστων εξόδων ιδρύσεως της εταιρείας»!!!

Η εταιρεία ΕΑΒ ιδρύονταν κάθε χρόνο και αυτό κόστιζε όσο τα ελλείμματα της εταιρείας.

Στην εταιρεία έγιναν επί ΠΑΣΟΚ, 2.850 προσλήψεις, όλες κομματικές και οπωσδήποτε πέρα για πέρα παράνομες.

Ποτέ ένας εισαγγελέας δεν τόλμησε να επέμβει σε αυτή τη συμμορία των 2.850 βολεμένων που κοστίζει κάθε χρόνο στους εργαζόμενους εκτός δημοσίου, 130 εκατομμύρια ευρώ!

Ωστόσο ο Τάσος Φιλιππάκος δήλωσε ότι το 2006 το έλλειμμα έκλεισε στα 48 εκατομμύρια. ευρώ και προέβλεψε ότι σε 3 χρόνια θα έχει υπάρξει πλήρες νοικοκύρεμα και κέρδος.

Η ΕΑΒ υλοποιεί φιλόδοξους στόχους, αφού έχει αναλάβει δουλειές από τις μεγαλύτερες εταιρείες. Το 2006 επιτεύχθηκε άνοδος συμφωνιών και πωλήσεων κατά 78%, δηλαδή κατά 331 εκατομμύρια ευρώ.

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ κ. ΚΑΡΧΙΜΑΚΗ. Επιτέλους ας φερθεί ως υπεύθυνος βουλευτής και όχι ως συκοφάντης και ψεύτης του κοινού ποινικού δικαίου.

Ευτυχώς που υπάρχουν και κάποιοι που αναζητούν την αλήθεια πίσω από την λάσπη που συνεχώς εκτοξεύει...

Στοιχεία λήφθηκαν από την εφημερίδα "Ημερησία" και το blog "exastal" (Σύνδεσμος καταχώρησης: exastal).

Δεν υπάρχουν σχόλια: