Τετάρτη, 9 Μαΐου 2007

exastal: πρόστιμα έφαγαν Mega, ANT1 και Alpha για τα ψέμματα που έλεγαν για τον Τσιτουρίδη

Στο Mega επιβλήθηκε πρόστιμο 40.000 ευρώ, διότι μετέδωσε ότι ο κατηγορούμενος για την υπόθεση της ΜΕΒΓΑΛ, Π.Αναγνωστόπουλος, υπήρξε σύμβουλος του Σάββα Τσιτουρίδη.

Μέγα ψέμμα, κατασκευασμένο μόνο για συκοφάντηση του Σάββα Τσιτουρίδη αφού μια μικρή διασταύρωση απορρίπτει τέτοιο ισχυρισμό. Όπως δήλωσε ο Λασκαρίδης, κάτι τέτοιο δεν αποδείχθηκε και για το λόγο αυτό επιβλήθηκε το πρόστιμο των 40.000 ευρώ κατά πλειοψηφία στον σταθμό.

Στον ΑΝΤ1 επιβλήθηκε πρόστιμο 40.000 ευρώ, διότι μετέδωσε ότι ο ειδικός γραμματέας του Τσιτουρίδη, Ευγένιος Παπαδόπουλος εργαζόταν στις Βρυξέλλες, απ' όπου κλήθηκε από τον ίδιο τον πρώην υπουργό Απασχόλησης, προκειμένου να επιστρέψει και να αναλάβει καθήκοντα στο υπουργείο του. Το ΕΣΡ έκρινε ότι δεν υπάρχουν στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι τον έφερε. Και γι' αυτό το λόγο επέβαλε το συγκεκριμένο πρόστιμο.

Στον Alpha επιβλήθηκε πρόστιμο 100.000 ευρώ κατά πλειοψηφία για τη μετάδοση της πληροφορίας ότι ο κατηγορούμενος για την υπόθεση της βιομηχανίας Γάλακτος ΜΕΒΓΑΛ Π.Αναγνωστόπουλος υπήρξε σύμβουλος του Σάββα Τσιτουρίδη, γεγονός που δεν αποδείχθηκε, καθώς επίσης και για την πληροφορία ότι σύμβουλος του Τσιτουρίδη υπήρξε και ο Αδαμόπουλος, επίσης κατηγορούμενος για δωροδοκία στην υπόθεση ΜΕΒΓΑΛ.

Τη δεύτερη αυτή πληροφορία, πάντως, δύο μέρες μετά ο Alpha την ανακάλεσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: