Δευτέρα 7 Μαΐου 2007

exastal: Η Βάσω η Παπανδρέου, ο καθρέφτης και το λεξιλόγιο του πασόκ.

Στην πρώτη γραμμή του σημερινού νεο-πασόκ βρίσκεται η Βάσω Παπανδρέου, κατ’ άλλους Βασούλα, ενώ κάποιοι τη φωνάζουν και Μπούλα. Κρατά ψηλά τη σημαία της οικονομίας και των συμφερόντων του ελληνικού λαού......τουλάχιστον έτσι νομίζει η ίδια και από κοντά και ο ίδιος ο πρόεδρος.

Πριν λίγα χρόνια νόμιζε ότι θα γίνει πρωθυπουργός στη θέση του Σημίτη. Κοίταζε τον καθρέφτη και πίστευε ότι σε αυτήν θα δώσει το "δαχτυλίδι" της εξουσίας ο "καταλληλότερος", κάτι σαν αυτή είναι η ομορφότερη . Αυτήν όντως σκεφτόταν μια κρύα νύχτα του Χειμώνα, ο πρώην, αλλά κάπου έστριψε και βρέθηκε στην οικία Παπ....

Έτσι ήταν no2 και πιστεύει ότι παρέμεινε no2 στις δαιδαλώδεις ιεραρχίες του πανελλήνιου σοσιαλισμού. Ονειρεύεται μάλιστα ότι οι Έλληνες βρίσκονται στους δρόμους και περιμένουν εναγωνίως τη στιγμή που η Μπούλα θα γίνει "Αλογοσκούφης" στη θέση του "Παπαντωνίου".

Γι’ αυτό βιάζεται. Γι’ αυτό έχει χάσει την ψυχραιμία της. Γι’ αυτό έχει υιοθετήσει ύβρεις στο λεξιλόγιό της, όποτε αναφέρεται στον Καραμανλή και στην "επάρατο" Δεξιά. Τι φρασεολογία.... Τι κλέφτες, τι απατεώνες, καταχραστές, ψεύτες...και άλλα πολλά και τρελλά.

Όποιος διαφωνεί μαζί της, θα τη βρει μπροστά του. Θα τον λούσει..η Μπούλα. Αν κάποιος από τη ΝΔ αντιδράσει στο βαρύ υβρεολόγιο που κουβαλά η κυρία, τον κατακεραυνώνει, τον αφήνει άλλαλο, υπενθυμίζοντας τη "βαρύτατη" κατηγορία Καραμανλή περί "οικονομίας τραβεστί", πριν από πολλά χρόνια. Έστω ότι ο Καραμανλής, ολημερίς τη 'λοιδώριζε' κι ολονυχτίς την έβριζε, την κακομοίρα......

Τώρα δηλαδή αυτή βγάζει τα συμψηφιστικά της, απωθημένα, στα υποτιθέμενα έστω. Τώρα "για να πέσει η χούντα του Καραμανλή" και να γίνει η ίδια "τσαρίνα του λαού" ή "Βασούλα Αικατερίνη με Βούλα", μπορεί να λέει ότι θέλει και όπου θέλει.....

Αυτή κι ο "αστυνόμος Σαίνης"-Καρχιμάκης....χαμαιτυπείον το κάμαν το πασόκ, εμπόριον σαρκοφάγου λεξιλογίου, maison de rendez-vous.

Μεγαλοσοσιαλιστές είχαν λέει ραντεβού πρόσφατα με εκπροσώπους των νταβατζήδων, για να κανονίσουν τα "ιμάτια". Τι θα πάρουν οι νταβατζήδες και τι θα λάβουν οι αγωνιστές-σοσιαλιστές. Απαραίτητη προϋπόθεση φυσικά, να γίνει η ίδια υπουργίνα-τσαρίνα.

Τα υπόλοιπα εννοούνται..... Από τη μεριά τους, τα νταβατζίδικα θα "αποδομήσουν" λέει, οποιαδήποτε μορφή επένδυσης έγινε επί Καραμανλή. Όπου επένδυσαν π.χ. τα ταμεία....έκλεψαν, καταχράστηκαν και έβαλαν χέρι στο χρήμα του λαού, καταραμένοι δεξιοί. Για να γίνει η ματαιόδοξη αυτή κυρία, υπουργίνα, θ’ ακούσουν πολλά ακόμα τ’ αυτιά μας.

Στις 13 Δεκ. 1935, ο John Keynes έγραψε : "η δυσχέρεια δεν έγκειται στις νέες ιδέες, αλλά στη διαφυγή από τις παλιές".

Δεν υπάρχουν σχόλια: