Τρίτη 8 Μαΐου 2007

exastal: Δεν γνώριζε ο Παπανδρέου τι θα πει «δομημένα ομόλογα»:.....είναι ψεύτης.

O Παπανδρέου, στις 23 Νοεμβρίου 2000, ήταν εξέχον μέλος της τότε Κυβέρνησης , τότε το πασόκ εκχώρησε τα μελλοντικά έσοδα του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, εκδίδοντας ‘’δομημένα ομόλογα’’ ύψους 740 εκ. ευρώ.

Στις 13 Δεκεμβρίου 2000, εκχωρήθηκαν τα μελλοντικά έσοδα των "Κρατικών Λαχείων", εκδίδοντας πάλι ‘’δομημένα ομόλογα’’ ύψους 650 εκ. ευρώ (σκάνδαλο Αριάδνη).

Το Νοέμβριο του 2001, το πασόκ εκχώρησε τα μελλοντικά έσοδα του Γ’ ΚΠΣ, εκδίδοντας ομόλογα ύψους 2 δις ευρώ.

Στις 13 Δεκεμβρίου 2001, το πασόκ, ξαναεκχώρησε μελλοντικά έσοδα από το EUROCONTROL , εκδίδοντας ομόλογα ύψους 355 εκ. ευρώ.

Το 2001 το πασόκ δόμησε το πιο σύνθετο και το πιο ακριβό ομόλογο - μαμούθ που έχει ποτέ εκδώσει το Ελληνικό Δημόσιο, για να αποκρύψετε 2,5% του δημοσίου χρέους.

Γι΄ αυτό το ομόλογο, οι Έλληνες πληρώνουν 400 εκ. ευρώ το χρόνο. Και θα συνεχίσουν να πληρώνουν, έως το 2019: 400 εκ. ευρώ το χρόνο!

Φυσικά μόνο από αυτά προκύπτει ότι ο Παπανδρέου, και τα ομόλογα γνώριζε και ‘’δομημένα ομόλογα’’ εξέδιδε. Εάν τα εξέδιδαν και δεν το γνώριζε, τότε ήταν ανίκανος υπουργός. Και αν τα εξέδιδαν και το γνώριζε, τότε είναι ψεύτης και δεν πρέπει να γίνει πρωθυπουργός. Ψεύδεται ασυστόλως και βγάζει γλώσσα για να καλύψει τις πομπές του και τα αίσχη του.

Δυστυχώς αυτά είναι τα βιώματa του και έτσι τον καθοδηγούν οι σύμβουλοί του. Αυτή είναι η πολιτική συμπεριφορά του Παπανδρέου. Συγκάλυψη, ανεντιμότητα, ανευθυνότητα, αναξιοπιστία, λάσπη και δημαγωγία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: