Δευτέρα 7 Μαΐου 2007

Κίμωνος ανθολόγιον «ανάρμοστων δηλώσεων

Ο Κίμωνας Κουλούρης είχε εκφράσει τα τελευταία τρία χρόνια πολλές φορές σκληρή κριτική στον Γ. Παπανδρέου, που συχνά ξεπερνούσε τα όρια, όπως έλεγαν στο ΠΑΣΟΚ.

Ιδού μερικά από αυτά που έχει πει:

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2006. Με αφορμή τον θόρυβο για τα αρχεία του Α. Παπανδρέου και την κατεδάφιση του σπιτιού της Εκάλης είχε επιτεθεί στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, λέγοντας ότι «αφήνει να ισοπεδώνεται ο Ανδρέας». Επίσης, είχε πει ότι πρέπει να ντρέπονται οι δύο οικογένειες που κατάντησε έτσι αυτό το σπίτι και ακόμα ότι «κανείς τους δεν αγάπησε πραγματικά τον Ανδρέα».

ΜΑΪΟΣ 2005 «Εχουμε πρόβλημα ηγετικής αναπηρίας», είχε πει λίγο μετά την κατάθεση της πρότασης μομφής στον Γ. Αλογοσκούφη. Ηταν και εξακολουθεί να είναι η πιο βαριά έκφραση κατά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2005 Λίγους μήνες μετά, με αφορμή δηλώσεις του Γ. Παπανδρέου για την ανανέωση της Κ.Ο. που εκλήφθησαν ως μήνυμα αποστρατείας σε παλιούς βουλευτές, ο Κ. Κουλούρης είχε πει μεταξύ άλλων στο ΜΕΓΚΑ:
«Η απαίτηση του Γιώργου να προβάλλονται νέοι βουλευτές από τα ΜΜΕ "θυμίζει νεποτισμό, θυμίζει την εποχή τού αποφασίζομεν και διατάσσομεν, θυμίζει βουβές εποχές, είναι απαίτηση αριστοκρατική, αλλαζονική, η συζήτηση που άνοιξε ο Γιώργος Παπανδρέου προκαλεί γέλια και ειρωνικά σχόλια».

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2006 Είχε επιτεθεί στον Στέφανο Τζουμάκα με αφορμή δηλώσεις του για το ποιους προτιμούν τα ΜΜΕ. «Ποιος είναι ο Τζουμάκας; Κάνει ανούσιες δηλώσεις που δείχνουν προσωπικά αδιέξοδα». Την ίδια μέρα είχε επιτεθεί στον υφυπουργό Ανάπτυξης Γ. Παπαθανασίου ότι η γαλακτοβιομηχανία ΦΑΓΕ και ο ιδιοκτήτης της Γ. Φιλίππου είχε οργανώσει προεκλογική του εκστρατεία. Τις ημέρες εκείνες είχε προκληθεί αναστάτωση στο ΠΑΣΟΚ καθώς, λίγες ημέρες πριν, ο Γ. Παπανδρέου είχε ζητήσει συντεταγμένη πορεία.

ΙΟΥΛΙΟΣ 2004 «Αν ο Γιώργος θέλει να τιμήσει τους Μάνο, Ανδριανόπουλο, Ανδρουλάκη και Μαρία Δαμανάκη που ήθελαν να διαλύσουν το ΠΑΣΟΚ, είναι δικαίωμά του, εγώ θα λέω τα πράγματα με το όνομά τους δεν φοβάμαι κανένα». Περίπου την ίδια περίοδο είχε πει ότι ο Γιώργος μετατρέπει το ΠΑΣΟΚ σε μη κυβερνητική οργάνωση.

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2007 «Ας τολμήσουν να με διαγράψουν, δεν μπορούν να διαγράψουν τη συνείδηση της παράταξης», είχε πει άλλη περίοδο, διευκρινίζοντας μόλις πριν από ένα μήνα ότι η δήλωσή του αυτή δεν είχε προσωπικό χαρακτήρα.
-Για «ανευθυνότητα και μπουρδολογία» είχε μιλήσει, όταν ο Γιώργος Παπανδρέου ζήτησε προσφυγή στη Χάγη για την υφαλοκρηπίδα.
-«Ανόητο σύνθημα» είχε χαρακτηρίσει το «άλλαξε τα όλα».
Π. ΣΩΚΟΣ, ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 15/02/2007

Δεν υπάρχουν σχόλια: