Κυριακή 6 Μαΐου 2007

exastal: Επανεμφάνιση Σημίτη

Κριτική Σημίτη σε Ν.Δ. και Γ. Α. Παπανδρέου

Και ξαφνικά ο Σημίτης μίλησε. Τρία χρόνια μετά την πτώση του "καταλληλότερου" επιχείρησε να αναδείξει ότι υπάρχει κρίση του πολιτικού συστήματος. Ενώ όσο κυβερνούσε τα πάντα ήταν μια χαρά.

Ζάαααχαρη ο Σημιτάκος.
Αυτός πάντα στην απόξω, για όλα φταίνε όλοι οι άλλοι. Τα προβλήματα εμφανίστηκαν ως δια μαγείας από το Μάρτη του 2004 και μετά. Ο λόγος του περιείχε σαφέστατη επικριτική διάθεση κατά της Ν. Δ., ενώ ορισμένα σημεία της 45λεπτης ομιλίας του περιείχαν υπόγεια κριτική στο πρόσωπο του σημερινού αρχηγού του ΠΑΣΟΚ.

Ο Σημίτης χαρακτήρισε αδιαφανή τη διαδικασία με την οποία η κυβέρνηση εμφάνισε αύξηση του ΑΕΠ (Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος) κατά 25% και επέκρινε την άσκηση πολιτικής που στηρίζεται στα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων: «Το κέρδος και οι ζημίες των πολιτικών κομμάτων σταθμίζονται με κριτήριο την εύνοια των ψηφοφόρων, πολιτική τακτική που δίνει πρωτεύουσα θέση στα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων. Οι πεποιθήσεις έρχονται σε δεύτερη μοίρα», είπε.

Για τη χρήση των καμερών, ουσιαστικά τάχθηκε υπέρ της λειτουργίας τους υπό προϋποθέσεις λέγοντας ότι «η ασφάλεια του πολίτη είναι και αυτή αγαθό, οπότε η έλλειψή της μπορεί να περιορίσει τα ανθρώπινα δικαιώματα». Εμφανίστηκε απαισιόδοξος για το ασφαλιστικό και το εργασιακό, για τη σημερινή τους όμως κατάντια αυτός δε φέρει καμμία ευθύνη. Φταίει ο Χατζηπετρής, άντε και άλλοι δυό τρεις.

Πρόσθεσε ακόμη ότι «πολιτικοί πέφτουν στην παγίδα της απλοποίησης και της υπερβολής, συχνά περιορίζονται στον καταγγελτικό και μόνο λόγο και αποφεύγουν αναλύσεις και θέσεις, για να μην έχουν πολιτικό κόστος».

Ξέρει αυτός από πρώτο χέρι, αφού πάντα υπέκυπτε στις πιέσεις των συντεχνιών, των οργανωμένων συμφερόντων και των μεγαλοοικονομικών κέντρων.

Επιχείρησε επίσης να αναδείξει τις διαχωριστικές γραμμές μεταξύ Ν. Δ. και ΠΑΣΟΚ και αναφέρθηκε στον ρόλο του κράτους, επισημαίνοντας ότι «αυτό δεν είναι σε θέση να αναλάβει ρόλο πανταχού παρόντα προστάτη.

Λύση στην κρίση της Δημοκρατίας πρότεινε «την επαναπολιτικοποίηση της πολιτικής»,
δηλαδή «τη στροφή από τις δηλώσεις προθέσεων που ικανοποιούν όλους, στη διαπάλη για την ουσιαστική λύση των προβλημάτων»!!!!!!!!!!

Πολύ μεγάλη σοφία. Το σκεφτότανε μέρες...
Αν καταλάβετε, τότε κι' εγώ κατάλαβα.

Τότε γιατί δεν βρήκε αυτός ουσιαστικές λύσεις των προβλημάτων, μονο άφησε παντού προβλήματα και ρουφιάνους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: