Δευτέρα 7 Μαΐου 2007

exastal: Οι γκαουλάιτερ και τα λαμόγια

Μου τη δίνει η υποκρισία...

Θα μας τρελλάνει αυτό το πασόκ…..αυτοί οι κύριοι οι εξουσιομανείς έχουν μπλέξει τις κουμούτσες με τις βούρτσες.

Αποφάσισαν λέει από δω και πέρα να έχουν σκληρή γραμμή για θέματα διαφάνειας. Μέχρι τώρα δεν αντιμετώπιζαν τα φαινόμενα διαφθοράς όπως αρμόζει σε ένα κόμμα «της δημοκρατίας και του σοσιαλισμού».

Μέχρι τώρα έβαζαν χαμηλά στην αντιπολιτευτική τους ατζέντα τις διαπλοκές και τις διαφθορές αλλά ω του θαύματος ο Παπάν πήγε στις Ινδίες και «φωτίστηκε» κάτω από μια συκιά.

Οποιαδήποτε συμφωνία έχει συνάψει «η χούντα του Καραμανλή» είναι αδιαφανής και εμπεριέχει δυσμενείς για τη χώρα όρους.

Τώρα πια χώρα ακριβώς εννοούν δεν κατάλαβα τη χώρα μας ή τη χώρα τους, γιατί ως γνωστόν όταν ένας πρασινοκαρτούχος μιλά για τη χώρα εννοεί τους ημέτερους, τα πράσινα παιδιά, τους βολεμένους, τις συντεχνίες και τις ομαδούλες των ρουφιάνων που υπάρχουν παντού στην Ελλάδα, οριζόντια και κάθετη (έκφραση Λαλιώτη)...

Μάλιστα η Βασούλα η Παπανδρέου και ο Νιώτης υποστηρίζουν πως σε κάποιες περιπτώσεις τα στοιχεία είναι «αρκούντως ισχυρά» και το ΠΑΣΟΚ πρέπει να προσφύγει στη Δικαιοσύνη καταθέτοντας μηνυτήρια αναφορά και να φτάσει μέχρι τα ειδικά δικαστήρια με τελικό στόχο να καθίσουν στο σκαμνί τον Καραμανλή.

Στο ίδιο πνεύμα αποφάσισαν, με αιχμή του δόρατος τα υπερασπιστικά τους μέσα, τύπος και TV, με υπόγειες συμφωνίες τύπου πασόκ-λάος, μόλις κάποιος νεοδημοκράτης λέει την άποψη του να περιφέρεται στα κανάλια ως φασίστας ενώ αυτοί θα μπορούν ανά πάσα στιγμή να καταγγέλλουν όποιον θέλουν και όπως γουστάρουν. Φυσικά θα ζημιωθούν γι' αυτό στο μέλλον.

Όταν δηλαδή ο Γιακουμάτος μιλά για τα λαμόγια του πασόκ, και ποιος δεν τα γνωρίζει;

…Ο Ευθυμίου θα βγαίνει και θα τον καταγγέλλει ως «γκαουλάιτερ» αλλά προσοχή τα νταβατζίδικα θα καυτηριάζουν μόνο το Γιακουμάτο ο οποίος δεν έχει δικαίωμα να εκφράζει προσωπική άποψη για τίποτα.

Οι «δημοκράτες» όμως μπορούν να αποκαλούν γκαουλάιτερ όποιον δεν γουστάρουν και αυτό είναι μαγκιά του σοσιαλισμού, σοσιαλισμός με όχι πολλά σού ξου , μού ξου. Ότι και να εκφράζει όποιος δεν είναι φίλος και μέλος, είναι φασίστας, και πάνω σ’ αυτό οι σοσιαλιστές δεν δέχονται κριτική αφού αυτοί έχουν κληρονομήσει τη δημοκρατία επί της Γης και κανένας άλλος.

Οποιοσδήποτε «μη σοσιαλιστής» όταν εκφράζει άποψη εισάγει λέει τη χυδαιότητα στην πολιτική μας ζωή, είναι επιλήψιμος, οι προσωπικές απόψεις ταυτίζονται με ανήθικες συμπεριφορές, είναι εμπρηστής της δημόσιας ζωής του τόπου, δημιουργεί ιδιόρρυθμη και φασίζουσα αντίληψη για την πολιτική, ασχημονούντες, Σικελοί και άλλα πολλά.

Ένας σοσιαλιστής μπορεί και πρέπει να λέει ότι θέλει Δηλαδή η χυδαιότητα και η ύβρις της υποκρισίας τους είναι ευλογημένη και τρέχει ανέμελα μες τα περβόλια «της δημοκρατίας τους». Της «δημοκρατίας» της αρπαχτής και της μάσας που πρέπει να ανέβει ξανά στο θρόνο της γιατί τα παλικάρια της αλλαγής έχουν πεινάσει αλλά κυρίως οι χρηματοδότες τους, που χωρίς δημόσιο χρήμα, έχουν ψιλολυσσάξει.

Μου κάνει ιδιαίτερη εντύπωση η πλήρης αποδοχή από τα νταβατζίδικα των θέσεων του πασόκ χωρίς καμία διασταύρωση και χωρίς κανένα έλεγχο της πληροφορίας.

Μου κάνει ιδιαίτερη εντύπωση πόσο εύκολα υιοθετούνται οι ύβρεις και τα παραληρήματα ύποπτων και περίεργων θέσεων, απόψεων ανακοινώσεων μόνο και μόνο επειδή προέρχονται από στελέχη "ευλοημένα" δηλαδή ευνοημένα από το σύστημα που έχτισε είκοσι χρόνια τώρα μια σοσιαλιστική νομενκλατούρα.

Πως είναι δυνατόν οι νταβαντζωμένοι να ασχολούνται με μια επιστολή υπουργού και κανένας πανελίστας να μην αναρωτιέται για τους ρουφιάνους που καταβροχθίζουν την Ελλάδα και το απυρόβλητο των ρουφιάνων.

Οι ρουφιάνοι του Καρχιμάκη τι είναι; Πως στήθηκαν; πότε άρχισαν να στήνονται; μήπως είναι ολόκληρο δίκτυο που συνεργάζεται ακόμα και με πανελλήνιους κυπατζήδες για να τροφοδοτούν τον Καρχιμάκη με κατασκευασμένες αλλά και πραγματικές "ειδήσεις";

Μήπως αυτό το κύκλωμα "προστατεύει" τους δικούς του και δημιουργεί τρύπες για να πέφτει μέσα όποιος μπαίνει εμπόδιο στα "δημοκρατικά" τους προτσές;

Εάν οι δημοσιογράφοι μπορούν να λένε ότι θέλουν και μόλις κάποιος τους κριτικάρει θεωρείται επέμβαση στην ελευθεροτυπία είναι επίσης ένα μεγάλο θέμα. Φυσικά και μπορούν να πουν ότι θέλουν αλλά πρέπει να είναι έτοιμοι να υποστούν και την κριτική από οποιονδήποτε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: