Δευτέρα 7 Μαΐου 2007

ΕΔΩ ΚΑΡΧΙΜΑΚΙΣΤΑΝ: Ο κουμπάρος του Καρχιμάκη

Το 1983 ο Καρχιμάκης εντάχθηκε στην "Επιτροπή Αλληλεγγύης" του ΠΑΣΟΚ. Δηλαδή την επιτροπή που ήταν υπεύθυνη για ρουσφέτια και τις προσλήψεις που έκανε το ΠΑΣΟΚ (...). Υπό την προστασία του Πέτρου Λάμπρου υπήρξε πνευματικό του τέκνο, στηρίχθηκε από αυτόν στην ανέλιξη του και τελικά ενίσχυσαν αυτή τους τη σχέση και με μια κουμπαριά (νάτη και αυτή!).

Ο κουμπάρος του Καρχιμάκη Πέτρος Λάμπρου εκτός των άλλων υπήρξε Διοικητής της Αγροτικής τράπεζας για σειρά ετών.

Στις 21/11/2005 ήταν κατηγορούμενος για το αδίκημα της «απιστίας κατ' εξακολούθηση σε βαθμό πλημμελήματος». Και αυτό γιατί την απιστία από κακούργημα το ΠΑΣΟΚ την είχε κάνει πλημμέλημα, γεγονός το οποίο τώρα ορθώς έχει αλλάξει και έχει γίνει ξανά κακούργημα.

H υπόθεση αφορά τη δανειοδότηση του Ομίλου Επιχειρήσεων Αλαμανή. Ο όμιλος με αριθμούς εκείνης της εποχής, όφειλε 190 εκατομύρια ευρώ στην Αγροτική και η οικονομική κατάσταση της επιχείρησης καθιστούσε δυσχερή την αποπληρωμή του δανείου.
H χρηματοδότηση έγινε προς την κατασκευαστική εταιρεία του κ. Απ. Αλαμανή "Alfa Alfa Holdings" (να και μια κατασκευαστική!). Τα τραπεζικά δάνεια όμως φέρονται να χρησιμοποιήθηκαν από τον επιχειρηματικό όμιλο για την αγορά μετοχών εταιρειών εισηγμένων και μη στο Χρηματιστήριο (να και το χρηματιστήριο!).

Ομως κύρια ο Λάμπρου (μαζί με Παπαντωνίου και Καρατζά) ήταν αυτός που είχε καθοριστικό ρόλο στην πορεία του χρηματιστηρίου το 2000.
Ελεγαν μάλιστα τότε, ότι με επικεφαλής τον μετρ του είδους τον κ. Λάμπρου, διοικητή της Αγροτικής Τράπεζας, θα μεριμνήσουν ώστε το χρηματιστήριο να ανεβαίνει και άρχισε αυτή η πορεία πραγματικά. Μόνο που δεν κράτησε...

Αυτός ο "μετρ" (και κουμπάρος του Καρχιμάκη για να μην ξεχνιόμαστε) υπήρξε τελικά από τους σχεδιαστές και εκτελεστικό όργανο της αφαίμαξης 15 τρις από τις τσέπες των Ελλήνων πολιτών.

Υπήρξε δηλαδή από τους βασικούς συντελεστές της μεγαλύτερης απάτης όλων των εποχών. Αυτής της εξαπάτησης εκατομμυρίων Ελλήνων που οδήγησε (να το επαναλάβουμε) σε δεκαπέντε τρισεκατομμύρια να μπουν σε μερικές και μόνο τσέπες!!!

Μάλιστα για το θέμα του χρηματιστηρίου επίσης είναι νομικά εμπλεκόμενος (μαζί με το Δ.Σ. της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς) με την γνωστή ΔΕΚΑ.

Η οποία ΔΕΚΑ προκειμένου να συγκρατήσει την πτώση του χρηματιστηρίου πριν τις εκλογές του Μαρτίου του 2000, έριξε ακόμα και τα χρήματα των ασφαλιστικών ταμείων στο χρηματιστήριο, με αποτέλεσμα τεράστιες απώλειες, οι οποίες ωχριούν μπροστά στο σημερινό κυβερνητικό (δήθεν) σκάνδαλο.

Για την ιστορία, το ποσό που "έριξε" η ΔΕΚΑ ήταν περίπου 700 δισεκατομμύρια, από τα οποία τα 180 δισεκατομμύρια ήταν "αέρας" γιατί δεν υπήρχαν!!!

Εγραφαν για παράδειγμα τότε (28/12/1999) οι εφημερίδες:

  • ΚΕΡΔΟΣ: "Σωτήρια παρέμβαση - Σοφοκλέους: Το σύνθημα έδωσε ο Πέτρος Λάμπρου με ΚΑΕ, ΕΒΖ και Αγροτική Ασφαλιστική".
  • ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Η μεγάλη αναστροφή - Σήμα το 4.98%".
  • ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Ανάκαμψη στο ΧΑΑ με συμβόλαια επαναγοράς - Αισιοδοξία για την ομαλοποίηση της αγοράς... Ο γενικός δείκτης κέρδισε ποσοστό 4,98% κλείνοντας στις 5.040,95 μονάδες".
  • ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ: "ΕΚΡΗΚΤΙΚΟ ΡΙΜΠΑΟΥΝΤ με 201 "κλειδωμένα" χαρτιά - Αποδίδει καρπούς η παρέμβαση".
Ηταν τέτοια η λαιμαργία του, που με δικό του κωδικό ο Λάμπρου έπαιζε στο χρηματιστήριο και "έκανε παιχνίδι" ακόμα και με θυγατρικές της αγροτικής τράπεζας, όπως την "Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης". Μην ξεχνάμε ότι υπήρχε και η "Αγροτική Χρηματιστηριακή". Εφτασε το θέμα να γίνει αργότερα ακόμα και πρωτοσέλιδο στις εφημερίδες...

Ο αγαπητός κουμπάρος του Καρχιμάκη είχε και άλλες θέσεις, όπως Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος στα Καταστήματα Αφορολογήτων Ειδών όπου τοποθετήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2001 (από πόσες μεριές εισέπραττε;), ίσως σαν πρόσθετη επιβράβευση των υπηρεσιών του την περίοδο του σκανδάλου του χρηματιστηρίου.

Πολλά είπαμε μέχρι εδώ. Λέμε να αφήσουμε και για μετά αρκετά ενδιαφέροντα και σκανδαλιστικά...

Δεν υπάρχουν σχόλια: