Δευτέρα 7 Μαΐου 2007

Αστυνομική συμπεριφορά επί “σοσιαλισμού”

Τον Οκτώβριο του 2002 ένας νεαρός σπάει με μία πέτρα το αυτοκίνητο ενός αστυνομικού και αυτός τον πυροβολεί στο κεφάλι

Το 1999 αστυνομικοί ξυλοκόπησαν άνευ λόγου πολίτη. Αφού κλήθηκαν σε απολογία, τα τραύματα του ξυλοκοπημένου πολίτη τα απέδωσαν σε γλίστρημα.

Τον Νοέμβιου του 2003, 3 άνδρες της Αστυνομίας λένε στον Μαραγκάκη να σταματήσει σε μπλόκο. Αυτός δεν σταματάει τον πυροβολούν και τον σκοτώνουν.

Έναν 18 Αλβανό σκότωσαν συνοριοφύλακες στην Καστοριά.

Επειδή βαριέμαι να ψάχνω και άλλο τα έργα και τις ημέρες της πασοκοκρατίας απλώς θα παραθέσω τα λεγόμενα του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Διονύση Γκούσκο:

“το επεισόδιο δεν είναι ούτε μεμονωμένο ούτε τυχαίο ούτε έγινε από λάθος. Για πολλοστή φορά αστυνομικοί πυροβολούν από πίσω σε πολύ μικρή απόσταση άοπλο νεαρό. Είναι το έβδομο θύμα τα τελευταία χρόνια. Τζελάλ, Σαπουνάς, Μουράτης, Μπουλάτοβιτς, Χριστόπουλος, Τσελνίκου, Λεωνίδης και τώρα Μαραγκάκης. Εχουμε εβδομήντα νεκρούς την τελευταία δεκαετία»
Αυτό που κάνει εντύπωση είναι ο αριθμός των νεκρών σύμφωνα με τον ίδιο τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ 70 νεκροί τα τελευταία 10 χρόνια.

Στα πρωτοσέλιδα της Ελευθεροτυπίας της εποχής ΠΑΣΟΚ για το θάνατο ενός πολίτη στην Κρήτη, το γεγονός αυτό καλύπτεται από την Ελευθεροτυπία με ένα μικρό αρθράκι Ούτε μιλάει για βία της αστυνομίας, ούτε για αστυνομικοκρατούμενο κράτος ούτε για τίποτα.

Τις επόμενες μέρες η Ελευθεροτυπία απλώς αναφέρεται στο γεγονός, χωρίς να χρησιμοποιεί τις εκφράσεις που χρησιμοποιούσε για τον ξυλοδαρμό του Κύπριου φοιτητή(07/12/03,08/12/03,09/12/03,10/12/03)

Ο αστυνομικός που πυροβόλησε τον νεαρό στο κεφάλι παρόλο που δικάστηκε (μόνο) σε 12,5 χρόνια κάθειρξη είναι ελεύθερος, καθώς έγινε δεκτό το αίτημα του για αναστολή μέχρι την εκδίκαση της έφεσης.

Για τον θάνατο του 18 Αλβανού από συνοριοφύλακες, η “Ε” έχει πάλι ένα μικρό αρθράκι
Αντιθέτως η Ελευθεροτυπία χρησιμοποιεί τις εξής εκφράσεις στα άρθρα της για τον “βασανισμό” του Κύπριου φοιτητή:
Βασανιστές
Κατακραυγή για τους βασανιστές
Μήνυση για βασανιστήρια - να αποταχθούν από το Σώμα
Κουκούλωμα
«Θυμάμαι τους βασανιστές»
Τσακισμένος
Τι θα γίνει φίλε μου με σας

Οι μπάτσοι ας κάνουν λίγο υπομονή. Η Δεξιά δεν θα κυβερνάει για πολύ ακόμα. Αφού βγει με το καλό το Πασοκ στην εξουσία θα σκοτώνουν και θα κυκλοφορούν ελεύθεροι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: